Zastava Srbije

VISOKO SUDBENO I TUŽITELJSKO VIJEĆE BIH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice, koja se održala 02. i 03. ožujka 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 9. marta 2023. godine 3. hitna sjednica - Izbor članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Predstavničkog doma

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 3. hitnu sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 9. mart 2023. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O POSEBNOM REGISTRU LICA PRAVOSNAŽNO OSUĐENIH ZA KRIVIČNA DJELA SEKSUALNE ZLOUPOTREBE I ISKORIŠTAVANJA DJECE RS: Predviđen upis šireg kruga lica osuđenih zbog seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, po hitnom postupku.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Uvodi se odredba za uvredu i klevetu

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se, između ostalog, uvodi odredba za uvredu i klevetu, izjavio je ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović.

Više