Zastava Srbije
Vesti slike

ODRŽAN VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF „IZVJEŠTAVANJE O FINANSIJSKOM UPRAVLJANJU I KONTROLI - KAKO SAČINITI KVALITETAN IZVJEŠTAJ GI FUK?“

Kompanija Paragraf Lex organizovala je, 7. februara 2024. godine, vebinar na temu “Izvještavanje o finansijskom upravljanju i kontroli - kako sačiniti kvalitetan izvještaj GI FUK?”.

Više
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Ubrzati aktivnosti na donošenju Strategije razvoja alternativnih načina rješavanja sporova u BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine sistem alternativnog rješavanja sporova (ARS) u BiH prepoznaje kao alternativu sudskom odlučivanju koja može doprinijeti povećanju efikasnosti sudova, kao i bržem i efikasnijem rješavanju sporova za građane i pravne subjekte.

Više
Vesti slike

INICIJATIVE ZA UKIDANJE ILI POVRAT PDV-A NA HRANU ZA BEBE I LIJEKOVE BIĆE UPUĆENE UPRAVI ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH

Savjet ministara BiH razmotrio je inicijative za povrat PDV-a za kupovinu opreme i hrane za bebe i ukidanje ili povrat PDV-a na lijekove i medicinska sredstva, te će ih uputiti Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje da razmotri njihovu sprovodivost i o preduzetom informiše Savjet ministara.

Više
Vesti slike

POREZNA UPRAVA FBIH: Rast javnih prihoda u januaru 2024. godine

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je podatke o uplati javnih prihoda, broju zaposlenih, te evidentiranju prometa putem fiskalnih uređaja.

Više
Vesti slike

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Novi cjenovnik FZO donosi jednostavnije procedure i olakšice za pacijente

Osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kojima su potrebne usluge iz oblasti laboratorijske dijagnostike uzorak se uzima samo na jednom mjestu, nezavisno od toga gdje će se analiza ovih uzoraka raditi, saopštio je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Više