Zastava Srbije

ZAKON O SPREČAVANJU I SUZBIJANJU ZLOUPOTREBE OPOJNIH DROGA: 15. januar 2020. godine rok za dostavljanje kvartalnog izvještaja o uvozu i izvozu opojnih droga i psihotropnih supstanci

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH uputila je obavještenje uvoznicima opojnih droga i psihotropnih supstanci da najkasnije do 15. januara dostave četvrti kvartalni statistički izvještaj o uvozu i izvozu opojnih droga i psihotropnih supstanci za period od 1. oktobra do 31. decembra 2019. godine.

Više

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Inspekcija kažnjava roditelje koji odbijaju vakcinisati dijete. Zakonom je propisana novčana kazna od 100 do 2.000 KM

Bez obzira što je vakcinisanje djece zakonska obaveza, veliki broj roditelja u BiH je odbio vakcinisati svoje mališane. Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, tokom 2019. godine bilo je više od 1.400 oboljelih od morbila, uključujući i dva smrtna slučaja. Stručnjaci navode da oko 99 posto oboljelih nije bilo cijepljeno ili je nepotpuno cijepljeno.

Više

U PRIPREMI ZAKON O OLIMPIJSKOM CENTRU "ЈAHORINA"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će već u prvom kvartalu godine biti kreiran zakon o Olimpijskom centru "Јahorina" koji će još snažnije doprinijeti razvoju njene infrastrukture i kapaciteta.

Više

SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA RS: Preporuka jedinicama lokalne samouprave da se rad objekata uslužnih djelatnosti nedjeljom te u dane državnih praznika zabrani ili u prvom periodu ograniči samo na prvu smjenu

Predsjedništvo Saveza opština i gradova RS preporučilo je jedinicama lokalne samouprave da se rad objekata uslužnih djelatnosti nedjeljom te u dane državnih praznika zabrani ili u prvom periodu ograniči samo na prvu smjenu.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 95.256 računa poslovnih subjekata, dok 51.943 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Više

POLJOPRIVREDNICI U BIH TRAŽE OSLOBAĐANJE OD PLAĆANJA PUTARINE I AKCIZE NA DIZEL GORIVO U SVRHU PROIZVODNJE

Udruženje poljoprivrednih proizvođača BiH uputilo je relevantnim institucijama zahtjev za oslobađanje od plaćanja putarine i akcize na dizel gorivo u svrhu poljoprivredne proizvodnje.

Više