Zastava Srbije

VLADA FBIH: Data saglasnost za pokretanje tužbe za nadoknadu štete zbog neizvršenja poravnanja prihoda od indirektnih poreza

Vlada Federacije BiH dala je saglasnost za pokretanje tužbe protiv Republike Srpske radi nadoknade štete zbog neodobravanja prijedloga obračuna drugih privremenih poravnanja između entiteta za 2012. i 2016. godinu pri raspodjeli prihoda od indirektnih poreza.

Više

NACRT ZAKONA O INSPEKCIJAMA RS: Inspektor koji zatekne radnika u radu na crno biće obavezan da o tome obavijesti nadležno tužilaštvo

Svaki inspektor koji zatekne radnika u radu na crno biće obavezan da o tome obavijesti nadležno Tužilaštvo, istakla je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, obrazlažući Nacrt zakona o inspekcijama RS, te dodala da se ovim aktom neprijavljivanje radnika tretira kao krivično djelo.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GARANTNOM FONDU RS: 9. septembra 2019. godine stručna rasprava o Nacrtu zakona

Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine Republike Srpske u ponedjeljak, 9. septembra 2019. godine, u 11.00 časova, održaće u prostorijama parlamenta stručnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske (Mala sala).

Više

FOND PIO RS: Dostaviti kompletne podatke o platama zaposlenih od 1994. do 2017. godine

Fond PIO Republike Srpske apeluje da poslodavci koji još nisu dostavili kompletne podatke o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine to mogu učiniti do kraja ove godine u nadležnim poslovnicama, a protiv onih koji to ne urade podnijeće prekršajne prijave radi zaštite prava osiguranika.

Više

KORIGOVANA CIJENA STRUJE ZA VELIKE TRGOVINSKE LANCE U REPUBLICI SRPSKOJ

Predstavnici "Elektroprivrede Srpske", Privredne komore i velikih trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj dogovorili su da će u ugovorima biti korigovana cijena električne energije za ova privredna društva sa 50 na 40 evra za megavat, što će važiti do kraja ove godine.

Više