Zastava Srbije

ZAKON O STICANJU STATUSA SAMOSTALNOG UMJETNIKA I SAMOSTALNOG STRUČNJAKA U KULTURI: Lica koja na osnovu opštih i posebnih uslova steknu status samostalnog umjetnika...

Na 16. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojen je Zakon o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi. Ovim Zakonom uređeni su uslove i način sticanja statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, njegova prava i obaveze, vođenje evidencije, obezbjeđivanje sredstava te druga pitanja koja su značajna za ovu kategoriju.

Više

NACRT ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA: BiH bi opet mogla biti na "crnoj listi" zbog zakona

Udruženje banaka BiH upozoravaju nadležne nivoe vlasti kao i javnost na opasnost ponovnog stavljanja Bosne i Hercegovine na tzv.

Više

UREDBA O DODJELI SREDSTAVA ZA SANIRANJE POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA ZA MART 2021. GODINE: Pravo na dodjelu sredstava imaju poslovni subjekti koji, između ostalog, obavljaju djelatnosti u fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi–bilding klubovi i slični objekti) i skijaškim centrima

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavještava poslovne subjekte iz svoje nadležnosti da je Uredbom o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine ("Sl. glasnik RS", br. 39/2021) definisano da pravo na dodjelu sredstava imaju poslovni subjekti koji, između ostalog, obavljaju djelatnosti u fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi–bilding klubovi i slični objekti) i skijaškim centrima (skijališta).

Više

NACRT ODLUKE O KVALITETU TEČNIH NAFTNIH GORIVA: Neophodno usaglasiti Nacrt odluke

Potrebno je intenzivirati rad na usaglašavanju Nacrta odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, s ciljem donošenja što kvalitetnije zakonske regulative iz oblasti kvaliteta tečnih naftnih goriva i funkcionisanja naftnog tržišta u Republici Srpskoj i BiH.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Donijete izmjene Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) Bosne i Hercegovine usvojio je Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje april – juni 2021. godine.

Više