Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ustavni sud BiH osporio odredbu Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odlučio je da odredba člana 128. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 134/2011, 9/2012 - ispr., 40/2012 i 18/2015 - odluka US), koja kaže da izjava stranke ili svjedoka nije dovoljan dokaz za dokazivanje nečijeg učešća u ratu ili ranjavanje, nije u skladu sa Ustavom BiH i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Više

ODLUKA O PROPISIVANjU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA UTVRĐIVANjEM MAKSIMALNE VISINE MARŽI ZA POJEDINE OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I DRUGE PROIZVODE: Fiksiranje marži naišlo na kritiku poslovne zajednice i različita tumačenja stručne javnosti

Odluka o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode ("Sl. novine FBiH", br. 26/2021) Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da uspori rast cijena kroz fiksiranje marži naišla je na kritiku poslovne zajednice i različita tumačenja ekonomske struke.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Do 8. aprila ograničenja u radu ugostiteljskih objekata

Republički štab za vanredne situacije održao je 78. sjednicu, telefonskim putem, na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Više