Zastava Srbije

VLADA TK: Usvojen kantonalni Budžet

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela kantonalni Budžet za 2021.godinu, Zakon o izvršenju Budžeta, te dala saglasnost na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani povodom Božića 6. i 7. januar, povodom Dana RS 9. januar, povodom Nove godine po julijanskom kalendaru 14. januar 2021. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH), Zakonom o Danu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 113/2016 i "Sl. glasnik BiH", br. 30/2019 - odluka US BiH) i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

Više

NACRT ZAKONA O SPREČAVANJU SUKOBA INTERESA U INSTITUCIJAMA BIH: Za vrijeme obavljanja javne funkcije koja podrazumijeva puno radno vrijeme, isti funkcioner ne može obavljati druge poslove, a njegova funkcija je nespojiva sa članstvom u upravnom i nadzornom odboru, kao i u skupštini, upravi ili menadžmentu javnog preduzeća

Ministarstvo pravde BiH izradilo je Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH u kojem se, između ostalog, navodi da za vrijeme obavljanja javne funkcije koja podrazumijeva puno radno vrijeme isti funkcioner ne može obavljati druge poslove te da je njegova funkcija nespojiva sa članstvom u upravnom i nadzornom odboru, kao i skupštini, upravi ili menadžmentu javnog preduzeća.

Više

RS: Ukupan dug Republike Srpske 53,08 odsto BDP-a

Ukupan dug Republike Srpske u trećem tromjesečju je smanjen za oko 22,5 miliona KM u odnosu na drugi kvartal ove godine i iznosi oko 5,85 milijardi KM - pokazuju podaci Minstarstva finansija RS.

Više