Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 17. septembra 2019. godine Šesta redovna sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počinje u utorak, 17. septembra, u 10.00 časova, na predloženom Dnevnom redu 46 tačaka

Više

ZAKON O LEGALIZACIJI BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA: Ne postoji evidencija nelegalno izgrađenih objekata, već samo saznanje o nelegalnim objektima za koje je podnesen zahtjev za legalizaciju ili nelegalnim objektima za koje je pokrenut inspekcijski postupak. Zakonom je legalizacija postala trajni proces

Lokalne zajednice u Srpskoj nemaju precizne podatke o "divljim" građevinama, a sudeći prema malom broju zahtjeva za legalizaciju koji stižu na adrese gradskih uprava, ni nova šansa data prošle godine nije podstakla nesavjesne graditelje da ozakone svoje objekte.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Pravna lica duguju pola milijarde KM za PDV

U prvih sedam mjeseci 2019. godine službenici Odsjeka za istrage i grupa za istrage pri regionalnim centrima Uprave za indirektno oporezivanje postupajući po zaprimljenim predmetima nadležnim tužilaštvima podnijeli su 62 prijave za počinjena krivična djela koja se odnose na oblast indirektnih poreza i koja su u nadležnosti UIO.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Kontrola poslodavaca koji dio zarade isplaćuju "na ruke"

Poreska uprava Republike Srpske pojačaće kontrole u Srpskoj, s ciljem otkrivanja poreskih obveznika koji isplaćuju deo plate u gotovom novcu, odnosno u koverti.

Više