Zastava Srbije
Vesti slike

NARODNA SKUPŠTINA RS: 12. marta 2024. godine Osma redovna sjednica – Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je na telefonskoj sjednici novi termin održavanja Osme redovne sjednice Narodne skupštine za utorak, 12. marta 2024. godine, sa početkom u 10 časova.

Više
Vesti slike

ZAKON O DJEČJOJ ZAŠTITI RS: Pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju je specifično pravo, koje podrazumijeva posebnu cjelodnevnu njegu, odnosno preduzimanje medicinskih i nemedicinskih radnji od strane roditelja-njegovatelja sa ciljem sprečavanja fizičkog i psihičkog zapuštanja djeteta sa smetnjama u razvoju

Neformalna grupa roditelja koja se interesovala za ostvarivanje prava na naknadu za roditelja njegovatelja nedavno je boravila u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske gdje su razgovarali sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i saradnicima.

Više
Vesti slike

PROCEDURA U SLUČAJU NEIZMIRIVANJA RATE KREDITA

Prije nego što podignete kredit, sigurno ćete se u nekom trenutku zapitati šta da radite ako ne budete mogli otplatiti ratu.

Više
Vesti slike

AKCIONI PLAN ZA PRIPREMU, SPROVOĐENJE I DISEMINACIJU REZULTATA POPISA POLJOPRIVREDE U BIH: Popis planiran za period od 1. oktobra do 15. decembra 2024. godine

Ako je suditi prema Akcionom planu za pripremu, sprovođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede, ovaj posao biće urađen u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2024. godine, a zanimljivo je da će biti sproveden bez usvajanja zakona, na čemu su ranije insistirali u Federaciji BiH.

Više