Zastava Srbije
Vesti slike

PRIJEDLOG STRATEGIJE O SIGURNOSTI PRAVOSUĐA: Nosioce pravosudnih funkcija zaštititi od verbalnih napada i drugih pritisaka

Pravosudne institucije i nosioci pravosudnih funkcija na svim nivoima u BiH često su mete verbalnih napada i drugih vidova pritisaka koji za cilj imaju sprečavanje ili otežavanje vođenja postupaka koje u okvirima svojih nadležnosti poduzimaju sudije i tužioci, jedan je od zaključaka sastanka Radne grupe za sigurnost pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH povodom izrade Strategije o sigurnosti pravosuđa, koji je završen u Mostaru.

Više
Vesti slike

VLADA KS: Utvrđen Nacrt zakona o zakupu poslovnog prostora

Na prijedlog Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Vlada KS je utvrdila Nacrt zakona o zakupu poslovnog prostora, čime je otvorila put ka njegovom daljem usvajanju u skupštinskoj proceduri.

Više
Vesti slike

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VSTV BIH: VSTV BiH započeo proces uspostave saradnje sa institucijama neophodne za efikasnu provjeru izvještaja o imovini i interesima nosilaca pravosudnih funkcija i njihovih srodnika

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine bilo je domaćin sastanka organizovanog povodom uspostave saradnje s institucijama i drugim pravnim licima koja je neophodna za provođenje brze i efikasne provjere izvještaja o imovini i interesima nosilaca pravosudnih funkcija i njihovih srodnika.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O BORAVIŠNOJ TAKSI RS: Izjednačavanje hotelijera i privatnih iznajmljivača smještaja

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić najavio je nova zakonska rješenja za rast turizma u Srpskoj i istakao da je u pripremi izmjena Zakona o boravišnoj taksi ("Sl. glasnik RS", br. 78/2011 i 106/2015) kojom će biti izjednačeni hotelijeri i privatni iznajmljivači smještaja.

Više