Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Tokom 2020. podignuto je 126 optužnica za korupciju, što je za čak 44 odsto manje u odnosu na godinu ranije

Iako je Bosna i Hercegovina u brojnim istraživanjima svrstana među zemlje u kojima se korupcija i te kako ukorijenila, tužilaštva u BiH se prošle godine, najblaže rečeno, nisu previše bavila ovom problematikom.

Više

PODRŠKA KREIRANJU ZAKONA O MAJCI U RS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dao je bezrezervnu podršku inicijativi kreiranja i usvajanja Zakona o majci, kao jednom od načina za promovisanje porodičnih i društvenih vrijednosti i povećanju nataliteta u Srpskoj.

Više

BRČKO DISTRIKT BEZ SREDSTAVA OD MMF-A

Iako je Brčko distrikt zatražio od entitetskih vlada u BiH da iz svoje kvote novca koji su dobile od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, male su šanse da će se to dogoditi.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Tužilaštvima dostavljeno 23 izvještaja protiv obveznika

Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave Republike Srpske su u prva tri kvartala ove godine nadležnim tužilaštvima u RS dostavili 23 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog postojanja osnova sumnje da su činjenjem krivičnih djela oštetila budžet RS u iznosu od oko 6,9 miliona maraka, saopšteno je iz Poreske uprave RS

Više