Zastava Srbije

NOVI PRAVILNICI O FISKALIZACIJI: Primjena pravilnika počinje 1. januara 2021. godine

Od 1. januara 2021. godine primjenjivat će se novi pravilnici o fiskalizaciji. Svi koji su fiskalizirani morat će nabaviti nove aparate. Iako nisu precizirani rokovi za to, poduzetnici su ogorčeni time jer to smatraju još jednim udarom na njih. Ističu kako su i prve fiskalne kase platili skupo, a svake godine ih po zakonu moraju i servisirati u iznosu oko 80 KM.

Više

BEZVIZNI REŽIM BIH SA SAD: Jedan od uslova je implementacija sistema za razmjenu podataka o putnicima u vazdušnom saobraćaju

Ako BiH želi da ubrza proces olakšanja i ukidanja viza sa SAD, biće postavljen jedan od uslova da implementira sistem za razmjenu podataka o putnicima u vazdušnom saobraćaju sa Vladom SAD.

Više

U BANJALUCI TESTIRANJE NA KORONU U AUTOMOBILIMA

U Banjaluci počelo je testiranje građana na kovid 19 u automobilima. Na novoj lokaciji na Malti biće uzeti uzorci od 150 građana.

Više

BIH: 2,67 milijardi KM neangažovanih kredita

BiH trenutno ima 2,67 milijardi KM neangažovanih kreditnih sredstava ugovorenih kod međunarodnih kreditora, podaci su Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Više

IZVJEŠTAJ RS UN-U: Srpska kontinuirano usklađuje zakonske propise za pravnim tekovinama EU, sprovodi reforme usmjerene ka ostvarivanju napretka na evropskim integracijama i generalno na unapređenju uprave, poslovne klime i životnog standarda građana

Republika Srpska opredijeljena je za integraciju BiH u EU, ali napredak i dalje koče povrede suvereniteta BiH u obliku nezakonitih intervencija visokog predstavnika i prisustva stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, ističe se u četvrtom poglavlju 24. izvještaja koji je Republika Srpska uputila Savjetu bezbjednosti UN.

Više