Zastava Srbije

PRAKTIČNA PRIMJENA NAJNOVIJIH IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA IZ UGLA UGOVORNIH ORGANA I PONUĐAČA: Paragraf Lex organizuje vebinar 8. novembra 2022. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 8. novembra 2022. godine, vebinar na temu “Praktična primjena najnovijih izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama iz ugla ugovornih organa i ponuđača”.

Više

NAJNOVIJI ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA - NAJČEŠĆA PITANJA I NEDOUMICE: Paragraf Lex organizuje vebinar 10. novembra 2022. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 10. novembra 2022. godine, vebinar na temu “Najnoviji Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama - najčešća pitanja i nedoumice”.

Više

VEĆINA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA KREIRALA AKCIONE PLANOVE ZA UNAPREĐENJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

Kako unaprijediti i u potpunosti implementirati Akcione planove za unapređenje rodne ravnopravnosti u pravosuđu BiH, bila je tema u fokusu posjete predstavnika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Sudske administracije Švedske i eksperata iz Švedske, Općinskom i Kantonalnom sudu u Travniku, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona te Vrhovnom sudu Federacije BiH i Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA: Primjena Zakona počinje 10. decembra 2022. godine

Krajem augusta Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", br. 59/2022) što je bio jedan od prioriteta u sklopu borbe protiv korupcije koju je Evropska komisija stavila pred našu zemlju.

Više

FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU: U drugom kvartalu 2022. godine BDP porastao za 5,3 posto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Federaciji BiH u drugom tromjesečju 2022., u odnosu na isti period prošle godine, iznosi 5,3 posto, prva je procjena Federalnog zavoda za statistiku.

Više