Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA U BIH I DALJE BEZ REZULTATA

Zvanični Brisel polako gubi strpljenje sa BiH, jer nema konkretnih rezultata u okviru strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa. Zbog toga su iz središta EU nedavno stigle sugestije koje bi trebalo da se ugrade u Zakon o sudovima u BiH, oko kojeg se godinama lome koplja između entitetskih i državnog ministarstva pravde.

Više

ZAKON O RADU: Za dva mjeseca 6.000 zahtjeva za mirno rješavanje sporova. Pojedini instituti, kao institut kolektivnog pregovaranja, nisu zaživjeli u obimu i na način kako su pozicionirani kroz sam Zakon

Agencija za mirno rješavanje sporova Republike Srpske u prva dva mjeseca primjene novog Zakona o radu ("Sl. glasnik RS", br. 1/2016 - dalje: Zakon) primila je oko 6.000 zahtjeva za rješavanje radnih sporova koji su se odnosili na isplatu prevoza radnicima ministarstava prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova, što je posljedica neučestvovanja Saveza sindikata u donošenju ovog zakona, rekao je direktor ove agencije Borislav Radić.

Više

ZAKONI O LOKALNOJ SAMOUPRAVI I O SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA U ORGANIMA JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE: Sa radom počela Komisija za analizu stanja u jedinicama lokalne samouprave u vezi sa sprovođenjem zakona

3. oktobra 2017. godine sa radom je počela Komisija za analizu stanja u jedinicama lokalne samouprave u vezi sa sprovođenjem dva zakona o lokalnoj samoupravi, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA BIH: Ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona izbori će se moći raspisati i održati, ali se izborni rezultati neće moći implementirati

Predsedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto i predsedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak razgovarali su sa šefom Političkog odelenja Ambasade SAD u BiH Kregom Konvejem i šefom Političkog odeljenja delegacije EU u BiH Metjuom Fildom o reformama izbornog zakonodavstva te je konstatovano da je iznalaženje rešenja o ovom problemu trenutno najbitnije pitanje.

Više

SET ZAKONA O AKCIZAMA I DALJE NA ČEKANJU

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nije se 2. oktobra 2017. godine izjasnio o prijedlogu za povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga, jer su predstavnici iz FBiH ponudili novu verziju zakona.

Više

ODRŽAN 7. SASTANAK KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Pomoćnik ministra za evropske integracije u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Radmila Dragišić učestvovala je 2. oktobra 2017. godine u 7. sastanku Komisije za evropske integracije koji je održan u Sarajevu.

Više