Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovan nositelj pravosudne funkcije

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održala 28. i 29. veljače 2024. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudne funkcije u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH

Na 16. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Predstavnički dom usvojio je zaključak kojim se amandmanska faza za ovaj Prijedlog zakona skraćuje na pet dana.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 11. marta 2024. godine 11. hitna sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sazvao je 11. hitnu sjednicu Predstavničkog doma za ponedjeljak, 11. mart 2024. godine, sa početkom u 12 sati.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Program ekonomskih reformi do 2026. godine

Vijeće ministara BiH usvojilo je u novom tekstu Program ekonomskih reformi (PER) Bosne i Hercegovine 2024 - 2026. godine fokusiran na ispunjavanje obaveza Bosne i Hercegovine na evropskom putu.

Više