Zastava Srbije
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA BIH: Prijedlog zakona upućen Domu naroda Parlamenta BiH

Predstavnički dom Parlamenta BiH danas je usvojio po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Da bi izmjene stupile na snagu potrebno je da tekst izglasa i Dom naroda Parlamenta BiH što je manje vjerovatno s obzirom na protivljenje SNSD-a i HDZ-a.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI PRAVILNIK URBANOG PLANIRANJA ZA KANTON SARAJEVO

Vlasti u Kantonu Sarajevo donijele su odluku o donošenju pravilnika urbanog planiranja za KS. Donošenjem Pravilnika urbanog planiranja za Kanton Sarajevo, Vlada KS i Zavod za planiranje razvoja nastoje unaprijediti proces urbanog planiranja i prostornog uređenja.

Više
Vesti slike

PROCEDURA UVOZA AUTOMOBILA U BIH

Planirate kupiti, odnosno uvesti automobil iz neke od zemalja EU, ali ne znate šta vam je sve potrebno te koliko će vas koštati sva dokumentacija, PDV itd. Odlučili smo potražiti odgovore na vaša pitanja te vam u nastavku donosimo detaljne informacije.

Više
Vesti slike

AGENCIJA ZA RAD I ZAPOŠLJAVANJE BIH: Ovogodišnja kvota radnih dozvola za zapošljavanje stranaca iznosi 6.073

Ukupna godišnja kvota radnih dozvola za produženje i novo zapošljavanje stranaca u BiH u 2024. godini iznosi 6.073, od kojih se na Federaciju BiH odnosi 4.295 dozvola, Republiku Srpsku 1.400, a Brčko distrikt 378, rečeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Više