Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

IZABRANA NOVA VICEGUVERNERKA CENTRALNE BANKE BIH

Upravni odbor Centralne banke BiH prihvatio je imenovanje Milice Lakić za viceguvernera Centralne banke BiH koja će preuzeti dužnost 11. avgusta. Lakićeva će biti imenovana na mandatni period od četiri godine, po isteku mandata viceguverneru Radomiru Božiću, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Više

EU NEZADOVOLJNA ZAKONOM O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU

Delegacija EU u BiH nije zadovoljna Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine ("Sl. Glasnik BIH", br. 25/2004, 93/2005 I 48/2007), zbog čega EU traži da se nedostaci što prije uklone. Kako nam je rekla Jamila Milović Halilović, portparol Delegacije EU, nedostaci su prije svega u dijelu koji se odnosi na imenovanja i disciplinske postupke, sukob interesa, prijave imovinskog stanja, kao i prava na žalbu na konačne odluke VSTS-a.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONA BIH: U Savjetu ministara ne postoji saglasnost o Prijedlogu koji predviđa kažnjavanje za negiranje genocida.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da u Savjetu ministara ne postoji saglasnost o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH koji predviđa kažnjavanje za negiranje genocida.

Više

SINDIKAT UPRAVE RS PODNOSI ZAHTJEV ZA OCJENU USTAVNOSTI STATUTA

Umesto istupanja iz krovnog saveza Sindikat uprave RS uputiće apelaciju za ocjenu ustavnosti Statuta. „Ne smijemo dozvoliti da pojedini granski sindikati sa 1.000 radnika imaju veće pravo glasa od nas“ - kaže predsjednik Sindikata uprave Božo Marić.

Više

U JULU REKORDAN BROJ PUTNIKA NA SARAJEVSKOM AERODROMU

U julu je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) opsluženo ukupno 140.025 putnika, što predstavlja povećanje za čak 28% u odnosu na isti mjesec prethodne godine, čime je oboren rekord po pitanju broja putnika u jednom mjesecu, saopćeno je iz MAS-a.

Više

POTPISAN SPORAZUM O BEZBJEDNIJOJ RAZMJENI PODATAKA O UMRLIMA; Brža provjera preminulih korisnika i smanjenje zloupotrebe prilikom isplate penzija

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Mladen Milić potpisali su u Banjaluci sporazum o korištenju podataka o umrlim licima, koji će omogućiti bezbjedniju razmjenu podataka na dnevnom nivou i ubrzati provjeru vjerodostojnosti informacija o korisnicima Fonda.

Više

NAPLATA RTV TAKSE OD AVGUSTA PUTEM RAČUNA ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU

Predstavnici Javnog preduzeća "Elektroprivreda" BiH i Javnih servisa BHRT i RTV Federacije BiH potpisali su ugovor o naplati RTV takse putem računa za električnu energiju, što će biti iskazano na računima za potrošenu električnu energiju za avgust, saopštili su BHRT i RTV FBiH. Identičan poslovni ugovor biće ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima, te se očekuje pozitivan odgovor.

Više

RAST IZVOZA I UVOZA U DRUGOM KVARTALU

BiH je u drugom kvartalu ove godine ostvarila 5,3 milijarde KM izvoza, što je povećanje od 13,91 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine, izjavio je predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Više

UIO BIH: PRIKUPLJENO 255 MILIONA KM PRIHODA VIŠE

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH za sedam mjeseci ove godine prikupila je 3,909 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, što je za 255 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je danas iz UIO.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772