Zastava Srbije

SKUPŠTINA KS: Usvojen Zakon o posebnim programima Kantona Sarajevo za memorijalizaciju genocida, podršku povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a "Srebrenica"

U Skupštini Kantona Sarajevo je usvojen Zakon o posebnim programima Kantona Sarajevo za memorijalizaciju genocida, podršku povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a "Srebrenica".

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI U FBIH: Obustavlja se izdavanje energetskih dozvola za male hidroelektrane, izuzev za one na gravitacionim vodovodima

Vlada Federacije BiH je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VANPARNIČNOM POSTUPKU: Predviđeno ukidanje obaveze notara da čuvaju prepise spisa ostavinskih postupaka

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su usvojili Nacrt zakona o izmjeni Zakona o vanparničnom postupku, kojim se predviđa ukidanje obaveze notara da čuvaju prepise spisa ostavinskih postupaka i kojom se traži produženje roka od 90 dana za okončanje ostavinskog postupka.

Više

GLAVNA SLUŽBA ZA REVIZIJU: Pozitivno mišljenje Poreskoj upravi Srpske

Poreska uprava Republike Srpske dobila je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske nakon izvršene revizije finansijskih izvještaja i usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija u finansijskim izvještajima Uprave za 2021. godinu.

Više

U PORASTU BROJ STRANIH POSLOVNIH SUBJEKATA U SRPSKOJ

Od početka ove godine su u Republici Srpskoj osnovana 73 poslovna subjekta stranih osnivača, dok je odjavljen jedan poslovni subjekat iz Italije, potvrdili su iz Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Više

SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE KANTONA SARAJEVO: Poslodavci istakli veliku potrebu za zaposlenima

Iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo je upućeno saopćenje za javnost o programima mjera podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti na području ovog kantona.

Više

KONKURS ZA PRIPRAVNIČKO STAŽIRANJE U EU: Rok za prijavu 23.05.2022. godine

Agency for fundamental rights (FAR) objavila je Program za obavljanje pripravničkog stažiranja. Rok za podnošenje prijave je 23.05.2022. godine do 13.00 časova.

Više