Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VANPARNIČNOM POSTUPKU: Predviđeno ukidanje obaveze notara da čuvaju prepise spisa ostavinskih postupaka

03.05.2022.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su usvojili Nacrt zakona o izmjeni Zakona o vanparničnom postupku, kojim se predviđa ukidanje obaveze notara da čuvaju prepise spisa ostavinskih postupaka i kojom se traži produženje roka od 90 dana za okončanje ostavinskog postupka.

“Prepisi spisa ostavinskih postupaka nakon vraćanja originalnih spisa nadležnom sudu nepotrebno zauzimaju prostorne kapacitete arhiva notara u kojima se moraju čuvati notarske isprave na propisan način, a poznato vam je da su tu propisi vrlo strogi dakle u vatrootpornim, vodootpornim ormarima, a isto tako nepotrebno opterećuju i prostorne kapacitete Arhiva RS”, ističe ministar pravde RS Anton Kasipović.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 27.04.2022.

Naslov: Redakcija