Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog sporazuma о zajmu za Drugi projekat podrške zapošljavanju između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma о zajmu za Drugi projekat podrške zapošljavanju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, vrijedan 39 miliona eura.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog Budžeta FBiH za 2023. godinu i upućen u parlamentarnu proceduru

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, utvrdila Prijedlog Budžeta FBiH za 2023. godinu i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta, koji će po hitnom postupku biti upućeni u parlamentarnu proceduru.

Više

ZAKON O PODSTICAJIMA U PRIVREDI RS: Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje na povećanje plata. Zahtjev se podnosi putem aplikacije “e podsticaj" do 1. marta 2023. godine

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva sve privredne subjekte koji su isplatili povećanu platu radnicima u periodu jul-decembar 2022. godine, u odnosu na mjesec početne plate, da od 1. januara 2023. godine, podnesu Zahtjev za dodjelu podsticaja za povećanje plate radnika.

Više

NACRT ZAKONA O INFORMACIONOJ SIGURNOSTI FBIH: Prvi put se reguliše oblast cyber sigurnosti u FBiH

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, utvrdila Nacrt zakona o informacionoj sigurnosti FBiH, te ga uputila u parlamentarnu proceduru. Ovim zakonom prvi put se reguliše oblast informacione, odnosno cyber sigurnosti u Federaciji BiH. Kako je obrazloženo, cyber sigurnost zahtijeva sistematski i koordinisan pristup između entiteta i svih drugih zainteresovanih strana u BiH, uz neminovno uzimanje u obzir činjenice da je cyber prostor globalna kategorija koja po svojoj suštini prevazilazi okvire i granice entiteta ili drugih organa vlasti.

Više

JAVNI POZIV ZA UBLAŽAVANJA NEGATIVNOG UTICAJA POREMEĆAJA I KLIMATSKIH PROMJENA U PRIMARNOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI: 2 miliona KM za ublažavanje negativnog uticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Podnošenje projektnih prijedloga od 15. januara do 28. februara 2023. godine

Objavljen je Javni poziv za ublažavanja negativnog uticaja poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji koji se finansira u okviru projekta EU4Agri, EU4Agri-Recovery i EU4BusinessRecovery.

Više

NOVI OBRAČUN STRUJE U SRPSKOJ: Struja za domaćinstva obračunava se po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije

U Republici Srpskoj od 1. januara se struja za domaćinstva obračunava po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije.

Više