Zastava Srbije

ODBOR ZA USTAVNA PITANJA NARODNE SKUPŠTINE RS: Utvrđeni odgovori Ustavnom sudu RS

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je tri odgovora Ustavnom sudu Republike Srpske, koji se tiču predmeta za ocjenu ustavnosti.

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Razriješena Vlada KS

Skupština Kantona Sarajevo je na hitnoj sjednici sa 23 glasa za i devet suzdržanih prihvatila ostavku Marija Nenadića, premijera Kantona Sarajevo.

Više

ZAKON O LIJEČENJU NEPLODNOSTI BIOMEDICINSKI POTPOMOGNUTOM OPLODNJOM: Federalno ministarstvo zdravstva nije donijelo pravilnik koji je potreban kako bi se Zakon mogao primjenjivati

U Bosni i Hercegovini pravo na besplatnu vantjelesnu oplodnju zavisi od toga u kom entitetu i kantonu živite. U Republici Srpskoj ćete imati tri u potpunosti refundirane oplodnje, FBiH vam neće osigurati nijednu, no kantoni odnosno općine hoće nešto.

Više

POTPISANE IZMJENE I DOPUNE KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ELEKTROPRIVREDNU DJELATNOST U FBIH: Trajanje Ugovora produženo za dva mjeseca

Vlada Federacije BiH je s predstavnicima sindikata elektroenergetskih radnika u FBiH potpisala Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u FBiH, čime je njegov rok važenja produžen za dva mjeseca.

Više

DO 15. DECEMBRA 2020. GODINE "GODIŠNJE ISTRAŽIVANJE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA" U RS

Zavod za statistiku Republike Srpske do 15. decembra sprovodiće anketu pod nazivom "Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava", kojom će biti obuhvaćeno 7.186 ovih gazdinstava na teritoriji Srpske.

Više