Zastava Srbije

DO 15. DECEMBRA 2020. GODINE "GODIŠNJE ISTRAŽIVANJE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA" U RS

02.12.2020.


Zavod za statistiku Republike Srpske do 15. decembra sprovodiće anketu pod nazivom "Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava", kojom će biti obuhvaćeno 7.186 ovih gazdinstava na teritoriji Srpske.

Riječ je o 6.756 porodičnih i 430 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika, saopšteno je iz Zavoda.

Cilj istraživanja je da se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama i metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata, prikupe podaci o površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu...

Biće prikupljani podaci i o brojnom stanju stoke i stočnoj proizvodnji, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka na gazdinstvu, radnoj snazi, vrijednosti i površini zakupljenog poljoprivrednog zemljišta.

Intervjuisanje će vršiti ovlašteni anketari Zavoda, a prikupljeni podaci o domaćinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe, dodaje se u saopštenju.

Anketari će primjenjivati važeće mjere kada je riječ o prevenciji širenja virusa korona.

- To podrazumijeva sprovođenje anketiranja van domaćinstava, obavezno nošenje zaštitne maske i anketara i ispitanika, te obavezno održavanje međusobnog rastojanja od dva metra prilikom anketiranja - preciziraju u Zavodu i pozivaju stanovništvo da se odazove anketiranju i pomogne u realizaciji ove aktivnosti.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 30.11.2020.

Naslov: Redakcija