Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: U prvih devet mjeseci 2022. godine riješeno više od 130.000 najstarijih predmeta

U periodu od 01.01. - 30.09.2022. godine sudovi u Bosni i Hercegovini riješili su 138.118 najstarijih predmeta realizirajući tako do sada 77% planova rješavanja predmeta za 2022. godinu, što je za 2% više od predviđenog.

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Usvojen Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu

Skupština Kantona Sarajevo je na sjednici usvojila Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, za koji tvrde da je najvažniji zakon koji su do sada tretirali u oblasti privrede.

Više

CENTRALNA BANKA BIH SPREMA NOVE ODLUKE

U cilju obuzdavanja inflacije i postepenog povratka na nivo od dva odsto, Evropska centralna banka (ECB) podigla je referentnu kamatnu stopu sa 1,25 na dva odsto, što će uticati i na Bosnu i Hercegovinu u smislu rasta tržišnih kamatnih stopa uključujući i one na kredite, međutim po mišljenju stručnjaka to neće riješiti problem jer uzroke inflacije treba tražiti na drugom mjestu.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Zakazivanje magentne rezonance od 1. novembra 2022. godine kod porodičnog ljekara

Zakazivanje termina za ambulantnu kompjuterizovanu tomografiju i magnetnu rezonancu od 1. novembra više neće sprovoditi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske već ljekari porodične medicine, što će pojednostaviti proceduru upućivanja na ovu dijagnostiku.

Više