Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Do 16. novembra 2020. godine produžen ograničen rad ugostiteljskih objekata i kladionica

Republički štab za vanredne situacije održao je u Banjaluci 61. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Više

BRČKO DISTRIKT: Obustava nastave od 2. do 6. novembra 2020. godine

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu biće obustavljena od 2. do 6. novembra zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odluka je brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o usvajanju revidiranog Akcijskog plana Strategije za reformu sektora pravde u BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o imenovanju Ekspertnog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, uz korekcije na sjednici.

Više

ZAKON O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH: EU očekuje hitnu izmjenu Zakona

Nakon što je Evropska komisija objavila Paket proširenja i Izvještaj o Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije ambasador Johann Sattler predstavio je Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH (VSTV) glavne zaključke koji se odnose na vladavinu prava.

Više

ZABILJEŽEN PORAST ONLINE TRGOVINE U BIH

Iako je pandemija donijela padove u svim oblastima društva u BiH, značajan rast ipak bilježe online trgovine. Bh. građani su u 2020. godini kupovali putem interneta daleko više nego ranije, a u najvećem procentu hranu i kozmetiku.

Više