Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima

Na 11. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 7. septembra 2020. godine 16. posebna sjednica

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da 16. posebna sjednica Narodne skupštine bude održana u ponedjeljak, 7.9.2020. godine sa početkom u 9 časova (u sali za sjednice Narodne skupštine Republike Srpske).

Više

UPRKOS PRAVOBRANILAŠTVU FEDERALNA VLADA PLAĆA PRIVATNE ADVOKATE

Federalna vlada je mjesec pred opći haos izazvan pandemijom koronavirusa donijela odluku o isplati 200.000 KM iz budžeta za pravne usluge sedam advokatskih kancelarija koje će ih zastupati u sudskim sporovima.

Više

IZ EU UPOZORAVAJU DA EKONOMSKE MJERE VLADA RS I FBIH NEĆE SAČUVATI RADNA MJESTA

Mjere za suzbijanje negativnih posljedica na ekonomiju usljed pandemije, a koje su usvojile entitetske vlade u BiH, neće biti dovoljne da se sačuvaju radna mjesta i garantiraju uvjeti dostojni radnika, navedeno je u posljednjem izvještaju Evropske socijalne političke mreže sačinjenom za Evropsku komisiju.

Više

UREDBA O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENjA TURISTIČKIH VAUČERA U UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA: Izmjenama Uredbe povećana tražnja za vaučerima

Potražnja za vaučerima se povećala u Republici Srpskoj, te se posljednjih dana u prosjeku bilježi povećanje za oko 100 zahtjeva dnevno, potvrdili su ovo u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Više

VISOKI NAMETI KOČE KUPOVINU ELEKTRIČNIH VOZILA U BIH

Iako je u nekoliko navrata pokretana procedura i najavljivano smanjenje dažbina za automobile na električni pogon, i dalje se zbog visokih cijena i dažbina za nabavku ovakvih automobila odlučuju entuzijasti, ekološki osviješteni građani i bogataši.

Više