Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Bez izmjena uvjeta za ulazak stranaca u BiH

Vijeće ministara BiH, uz osam glasova za i dva protiv, u drugom krugu glasanja nije donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Više

NACRT ZAKONA O POTICANJU RAZVOJA MALE PRIVREDE U FBIH: Unaprijediti zakonski okvir za dalji razvoj male privrede

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta smatraju sektor male privrede izuzetno značajnim za ukupan ekonomski razvoj Federacije BiH. O tome, kako kažu, govore i mjere poduzete kako bi ovaj sektor bio što više očuvan u vrijeme pandemije koronavirusa.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Postignut napredak u investiranju deviznih rezervi

Kako bi unaprijedila znanje novinara prilikom izvještavanja o finansijskim temama, odnosno svom radu, Centralna banka BiH pokrenula je ciklus svojevrsnih edukacija za predstavnike bh. medija.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 7. juna 2021. godine dozvoljeno je javno okupljanje do 120 osoba, a na privatnim zabavama do 70 osoba

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, od 7. juna ove godine, dozvoljeno je javno okupljanje do 120 osoba, a na privatnim zabavama do 70 osoba, odlučeno je na 87. sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Više