Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 7. juna 2021. godine dozvoljeno je javno okupljanje do 120 osoba, a na privatnim zabavama do 70 osoba

02.06.2021.


U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, od 7. juna ove godine, dozvoljeno je javno okupljanje do 120 osoba, a na privatnim zabavama do 70 osoba, odlučeno je na 87. sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Član Štaba i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, prenio je da je, odlukom Štaba, dozvoljeno održavanje svadbenih veselja, u skladu sa mjerama koje će biti propisana od strane Instituta.

Zeljković je naglasio da će instrukcijom Instituta biti propisano i održavanje masovnih događaja na otvorenom, uključujući i održavanje muzičkih događaja u zatvorenim prostorima.

- Moramo napomenuti da će sama epidemiološka situacija diktirati održavanje ovakvih događaja – kazao je Zeljković i dodao da i dalje ostaje obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i održavanje fizičke distance.

On je iznio podatak da je od početka procesa imunizacije do danas, u Republici Srpskoj prvu dozu vakcine primilo 102.212 građana, dok je u potpunosti vakcinisano (obje doze) 32.396 građana.

- Ciljevi u vakcinaciji za juni i juli su višestruko veći – istakao je Zeljković i napomenuo da se i dalje vakcinišu stariji od 65 godina i hronični bolesnici.

Zeljković je napomenuo da je u protekloj sedmici u Banjaluci vakcinisano više od 4.500 osoba, te su pojedini domovi zdravlja već okončali vakcinaciju starijih od 65 godina.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 31.05.2021.

Naslov: Redakcija