Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Tokom 2022. godine sudovi u BiH riješili preko 160.000 najstarijih predmeta

Sudovi u Bosni i Hercegovini u 2022. godini riješili su više od 160.000 najstarijih predmeta, pokazuju godišnji podaci o ostvarenim rezultatima planova rješavanja najstarijih predmeta.

Više

ZAKON O SUZBIJANjU KORUPCIJE I ORGANIZIRANOG KRIMINALA U FBIH: Plan Vlade FBiH omogućava najveće ulaganje u pravosuđe i borbu protiv korupcije iz domaćih budžetskih sredstava

Usvajanje ovogodišnjeg federalnog budžeta omogućava najveća ulaganja iz domaćih finansijskih sredstava u jačanje pravosuđa Federacije BiH, borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. Potvrdio je to predsjednik Antikorupcionog tima Vlade FBiH Eldan Mujanović, govoreći o značaju kapitalnog projekta predviđenog Memorandumom o saradnji Vlade FBiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, koji su nedavno potpisali federalni premijer Fadil Novalić i predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija.

Više

ZAKON O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA: Građani se žale na nezakonit videonadzor i obradu JMBG-a

Lični podaci su bilo kakav podatak koji se odnosi na ličnost i na osnovu kojeg je utvrđen ili se može utvrditi identitet osobe. Njihovom zloupotrebom dolazi do narušavanja privatnosti građana koji nisu uvijek svjesni kako se sve ti podaci prikupljaju.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U 2023. godini ne očekuje se recesija

Ekonomski eksperti, privrednici, nosioci javnih funkcija te predstavnici diplomatskog kora u BiH okupili su se na konferenciji "Svijet u 2023" u Sarajevu kako bi analizirali ekonomsko okruženje u zemlji i svijetu.

Više