Zastava Srbije

PROIZVOĐAČKE CIJENE U BIH VEĆE ZA 3,7 ODSTO

31.05.2022.


Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju u BiH u aprilu veće su 3,7 odsto u odnosu na mart, te za 19,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U aprilu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu veće su za 4,1 odsto, dok su u u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježile rast od 20,3 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u aprilu veće su za 3,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te za 19,2 odsto u odnosu na april prošle godine.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u energiji u aprilu veće su za 4,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u intermedijarnim proizvodima za 4,6 odsto, kapitalnim proizvodima za 1,1 odsto, trajnim proizvodima za 4,2 odsto, a u netrajnim proizvodima za 1,6 odsto.

U aprilu u odnosu na isti mjesec prošle godine proizvođačke cijene veće su u energiji za 23,2 odsto, intermedijarnim proizvodima za 24,3 odsto, kapitalnim proizvodima za 7,5 odsto, trajnim potrošačkim dobrima za 12,2 odsto, a u netrajnim proizvodima za 11,1 odsto.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 27.05.2022.

Naslov: Redakcija