Zastava Srbije

SPOLJNOTRGOVINSKA KOMORA BIH: Privrednici da predlože proizvode za suspenziju carina za narednu godinu

31.03.2020.


Spoljnotrgovinska komora (STK) BiH pozvala je privrednike da dostave svoje prijedloge za uvrštavanje proizvoda na listu tarifnih brojeva za odluku o suspenziji carina za narednu godinu, a u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Prijedloge mogu dostaviti firme koje za potrebe vlastite proizvodnje uvoze određenu sirovinu ili repromaterijal iz zemalja sa kojima BiH nema potpisane trgovinske sporazume, a da istovremeno u zemlji ne postoji proizvodnja takve sirovine/materijala.

Iz STK je saopšteno da postoji mogućnost da se na taj predloženi proizvod odobri totalna suspenzija ili određeno smanjenje carinske stope.

One firme koje prvi put predlažu tarifni broj moraju dostaviti određene podatke o sebi, o čemu se mogu informisati na veb stranici Komore, a preduzeća čiji su prijedlozi tarifnih brojeva uvršteni na prethodnoj odluci moraju obnoviti zahtjev, te uz određene podatke, dostaviti i pokazatelje o efektima ove odluke, o čemu se takođe mogu informisati na pomentoj veb strani.

Rok za dostavu prijedloga je 23. april, a mogu se dostaviti poštom ili putem mejla na ognjenka.lalovic@komorabih.ba.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 27.03.2020.