Zastava Srbije

POZIV ZA DOSTAVU KOMENTARA NA TEKST PRAVILNIKA O FINANSIRANJU FEDERALNIH REPREZENTATIVNIH ORGANIZACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM I CIVILNIH ŽRTAVA RATA: Rok za dostavu je 10. novembar 2023. godine

30.10.2023.


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva udruženja i saveze udruženja osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata registrovanih kod Federalnog ministarstva pravde da razmotre tekst pravilnika o finansiranju federalnih reprezentativnih organizacija osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata iz budžeta Federacije BiH.

Također, pozivaju ih da svoje komentare, primjedbe, prijedloge i sugestije za poboljšanje pravilnika dostave putem e-maila (murad.smajic@fmrsp.gov.ba) ili direktno poštom na adresu Ministarstva.

Rok za dostavu je 10.11.2023. godine, a obrazac za dostavu komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija dostupan je na web stranici Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da se poziv odnosi na ona udruženja i saveze koji se planiraju registrovati kao federalne organizacije osoba sa invaliditetom ili federalne organizacije civilnih žrtava rata, te u tom smislu mogu biti zainteresovani za sadržaj ovog pravilnika.

Ovim pravilnikom utvrđuju se postupak, kriteriji i način raspodjele, namjena i svrha dodijeljenih sredstava, izvještavanje, obrasci izvještavanja i kontrola utroška sredstava iz budžeta FBiH za finansiranje federalnih reprezentativnih organizacija osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata.

Pravilnik je pripremljen u skladu sa Zakonom o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 26.10.2023.

Naslov: Redakcija