Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Savjet ministara BiH ne poštuje odluke Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH u vezi sa akcizama


  • ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Savjet ministara BiH ne poštuje odluke Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH u vezi sa akcizama

Član Komisije za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić je na sjednici Komisije za finansije i budžet podsjetila da je Savjet ministara iz prijedloga usvojenog u UO UIO izbacio akcize na duvan, bezalkoholna i alkoholna pića i ostavio samo akcize na naftu i naftne derivate.

"Zakon koji je usvojio UO UIO BiH promijenjen je u Savjetu ministara i kao takav je došao u parlament. Ne može Savjet minsitara da mijenja odluke UO UIO BiH, a da prethodno nije izmijenio zakone o porezima", rekla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, u međuvremenu, dva entitetska premijera i predsjedavajući Savjeta ministara BiH uputili pismo Međunarodnom monetarnom fondu u nadi da će biti ispoštovano dogovoreno i da će Parlamentarna skupština BiH usvojiti i zakon o akcizama na alkohol i alkoholna i bezalkoholna pića.

"Nova sjednica UO UIO BiH zakazana je za 2. septembar", istakla je Majkićeva.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije se izjasnila o setu zakonskih prijedloga kojima se predviđa povećanje akciza za naftu i naftne derivate i zatražiće od Predstavničkog doma dodatnih 15 dana za izjašnjavanje o ovim prijedlozima zakona kako bi dobila mišljenje UO UIO o njima.

Izvor: Vebsajt Glas Srpske, 29.08.2016.