Zastava Srbije
glavna-slika

AGENCIJA ZA OSIGURANJE RS: Poništen konkurs za izbor članova Upravnog odbora

30.05.2019.


Agencija za osiguranje Republike Srpske umjesto pet, radi sa tri člana Upravnog odbora, a konkurs koji je Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo još u junu prošle godine za dva člana UO koja nedostaju, poništen je i biće raspisan novi.

"Svi postupci se ponavljaju", odgovorili su u Ministarstvu finansija RS na pitanje dokle je stigla procedura izbora dva člana UO pomenute agencije.

Prema nezvaničnim informacijama, konkursi su poništeni iz razloga što ranije postignuti koalicioni dogovori u vezi s tim ko će biti u UO Agencije za osiguranje više ne važe, s obzirom na to da su u oktobru bili opšti izbori, te da se čeka novi dogovor u vezi s tim pozicijama.

Slaven Dujaković, direktor Agencije za osiguranje RS, rekao je da Upravnom odboru ne predstavlja problem to što nema dva člana, te da sa tri člana normalno rade i funkcionišu.

"Imamo tri člana koja su u mandatu i UO može da funkcioniše i bez ta dva člana. Nema prepreka ni kod donošenja pravilnika i bilo kojih akata", rekao je Dujaković.

Inače, ovo nije prvi put da Agencija za osiguranje ima nepotpun Upravni odbor s obzirom na to da je gotovo dvije godine radio u nepotpunom sastavu, odnosno od 2015. do oktobra 2017. godine.

Konkursom koji je poništen predviđeno je da kandidati za ove funkcije, pored opštih, moraju ispunjavati i posebne uslove, a to je da imaju univerzitetsko obrazovanje, stručno iskustvo i dobar ugled u oblasti osiguranja ili finansija i da poznaju sadržaj i način rada UO.

Članove UO Agencije, na prijedlog Vlade, bira Narodna skupština RS na period od pet godina.


IZVOR: Vebsajt Nezavisnost, Uroš Vukić, 27.05.2019.

Naslov: Redakcija