Zastava Srbije

UREDBA O DODJELI SREDSTAVA ZA SANIRANJE POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA ZA MART 2021. GODINE: Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da nadležnom ministarstvu podnese zahtjev za dodjelu sredstava najkasnije do 31. maja 2021. godine

30.04.2021.


Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavještava poslovne subjekte iz svoje nadležnosti da je Uredbom o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine definisano da pravo na dodjelu sredstava imaju poslovni subjekti koji, između ostalog, obavljaju djelatnosti u fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi–bilding klubovi i slični objekti) i skijaškim centrima (skijališta).

Sredstva se odobravaju poslovnom subjektu ili preduzetniku za svakog radnika, koji je na dan 31. mart 2021. godine registrovan u Jedinstveni sistem na puno radno vrijeme, u skladu sa podnesenom poreskom prijavom poreza na dohodak od ličnih primanja i doprinosa (obrazac 1002) za mart 2021. godine.

Sredstva po radniku odobravaju se u iznosu koji predstavlja zbir prijavljenog poreza i doprinosa na lična primanja radnika za mart 2021. godine, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da nadležnom ministarstvu podnese zahtjev za dodjelu sredstava najkasnije do 31. maja 2021. godine.

Zahtjev se može dostaviti u elektronskom obliku putem elektronske pošte ili u pisanom obliku putem pošte ili neposredno predajom zahtjeva na protokol nadležnog ministarstva.

Ako se zahtjev dostavi u elektronskom obliku, poslovni subjekt ili preduzetnik obavezan je dostaviti zahtjev i u pisanom obliku, putem pošte ili neposredno na protokol nadležnog ministarstva.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da u zahtjevu navede tačne podatke u vezi sa brojem radnika koji su u martu 2021. godine bili raspoređeni na poslovima koje su obavljali u ograničenom obimu ili na poslovima koji se nisu mogli obavljati zbog zabrane obavljanja djelatnosti uzrokovane pandemijom virusa korona.

Poslovni subjekti prijave mogu dostaviti na mejl adresu o.djurdjevic@mpos.vladars.net


IZVOR: Izvor: Vebsajt Vlade RS, 29.04.2021.

Naslov: Redakcija