Zastava Srbije

ODLUKA O DODJELI FINANSIJSKE POMOĆI IZVOZNO ORIJENTIRANIM PRIVREDNIM DRUŠTVIMA, ZADRUGAMA, OBRTIMA I DRUGIM PRAVNIM SUBJEKTIMA IZ POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOG SEKTORA U OKOLNOSTIMA PANDEMIJE COVID-19: Objavljena lista korisnika za finansijsku pomoć u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

29.12.2020.


Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je na svojoj internet stranici (www.fmpvs.gov.ba) listu odabranih korisnika za dodjelu finansijske pomoći. Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM dodjeljuju se 31 izvozno orijentiranom privrednom subjektu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji su odabrani u skladu s javnim pozivom ovog ministarstva.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog resornog ministarstva, na posljednjoj sjednici, usvojila Odluku o dodjeli finansijske pomoći izvozno orijentiranim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će s korisnicima pomoći potpisati ugovor zbog nadzora nad utroškom sredstava, a subjekte kojima je odobrena finansijska pomoć, ministarstvo će narednih dana obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.

Odluka o pomoći poljoprivredno-prehrambenom sektoru donesena je u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, s ciljem pomoći četiri najugroženija sektora privrede u Federaciji BiH. Ovom uredbom iz Budžeta FBiH su izdvojena sredstva u iznosu od ukupno 90 miliona KM.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 24.12.2020.

Naslov: Redakcija