Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojene izmjene Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, nije podržan Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja

29.09.2017.


Delegati doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su izmjene Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, koje se odnose na povećanje plata policijskim službenicima.

Izmjene Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH koje se odnose na povećanje plata policijskim službenicima usvojene su u drugom čitanju, nakon što su ranije dobile podršku Predstavničkog doma.

Inicijator, poslanik Predstavničkog doma Šemsudin Mehmedović, tražio je da se "pravednije utvrde koeficijenti za policijske službenike od čina "policajac" do čina "glavni inspektor", odnosno da budu izjednačeni koeficijenti policijskih službenika s koeficijentima zaposlenika i državnih službenika".

Delegati Doma naroda PSBiH nisu, u drugom čitanju, podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Predloženim izmjenama, između ostalog, predviđa se da će odredba o zabrani uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna stupiti na snagu 2028. godine, umjesto 2018. kako je propisano važećim zakonom.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 28.09.2017.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija