Zastava Srbije

U TOKU JAVNE KONSULTACIJE ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA TRGOVINE REPUBLIKE SRPSKE ZA PERIOD 2022-2028. GODINA

29.08.2022.


Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je na Jahorini javne konsultacije za izradu Strategije razvoja trgovine Republike Srpske za period 2022-2028. godina.

Javnim konsultacijama prisustvovali su privrednici, predstavnici institucija i organizacija civilnog društva Sarajevsko-romanijske regije.

Cilj održavanja ovog vida konsultacija jeste izrada kvalitetnog, objektivnog i sprovodivog dokumenta, koji će u narednom sedmogodišnjem periodu definisati politike, mjere i aktivnosti rada Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Takođe, na ovaj način obezbjeđuje se učešće šire javnosti u kreiranju strateškog dokumenta, što za cilj ima uspostavljanje efikasnije saradnje svih partnera u sektoru trgovine, a u svrhu kontinuiranog razvoja ovog sektora kao značajnog faktora rasta bruto domaćeg proizvoda Republike Srpske.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske javne konsultacije za izradu Strategije razvoja trgovine Republike Srpske za period 2022-2028. godina organizuje uz tehničku podršku projekta “Jačanje kapaciteta vladinih institucija za uključivanje civilnog društva u donošenje odluka u BiH" finansiranog od Evropske unije, a u narednim danima javne konsultacije će biti održane i u Trebinju i Banjoj Luci.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 24.08.2022.

Naslov: Redakcija