Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAJEDNIČKA KOMISIJA NARODNE SKUPŠTINE I VIJEĆA NARODA RS: Bez saglasnosti o odluci o raspisivanju referenduma i o Zakonu o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine


  • ZAJEDNIČKA KOMISIJA NARODNE SKUPŠTINE I VIJEĆA NARODA RS: Bez saglasnosti o odluci o raspisivanju referenduma i o Zakonu o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postigla saglasnost o pitanju Zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine, kao ni u vezi sa Odlukom o raspisivanju republičkog referenduma. Ovi akti biće proslijeđeni na razmatranje Ustavnom sudu Republike Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je nakon sjednice Komisije da na sjednici nije bilo preglasavanja, već je osporena mogućnost Klubu Bošnjaka da nametne svoje mišljenje i svoje stavove ostalim klubovima.

- Kada je riječ o Zakonu o obradi i objavljivanju rezultat popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine, smatramo da je ovo najlicemjerniji pokušaj da se dozvoli korištenje metodologije jednom narodu, a ospori drugim narodima - istakao je Stevandić.

Izvor: Press služba Skupštine Srpske, 28.07.2016.