Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU U REPUBLICI SRPSKOJ: Javno‐privatno partnerstvo može se realizovati u svim oblastima u kojima javni partner pruža usluge ili su u okviru nadležnosti javnog partnera

29.06.2020.


Cilj Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno – privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj jeste otklanjanje administrativnotehničkih barijera i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta u privlačenju stranih i domaćih investitora u realizaciji kapitalnih projekata.

Zakonskim odredbama propisano je da se javnoprivatno partnerstvo može realizovati u svim oblastima u kojima javni partner pruža usluge ili su u okviru nadležnosti javnog partnera.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da zbog situacije prouzrokovane pandemijom virusa korona moraju biti obezbjeđena finansijska sredstva kako bi bila sačuvana javna potrošnja i zaustavljen pad bruto domaćeg proizvoda.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da se javnoprivatno partnerstvo može realizovati u svim oblastima u kojima javni partner pruža usluge ili su u okviru nadležnosti javnog partnera.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 25.06.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija