Zastava Srbije
glavna-slika

U TOKU PREGOVORI O OPŠTEM KOLEKTIVNOM UGOVORU: Do 20. maja 2019. godine određivanje socijalnih partnera prema usaglašenim stavovima

29.04.2019.


Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite organizovalo je u Banjoj Luci tripartnini sastanak sa socijalnim partnerima, delegacijama Saveza sindikata Republike Srpske, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca, a u cilju nastavka pregovora o Opštem kolektivnom ugovoru.

Nakon tročasovne diskusije učinjen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnji tok pregovora i značajno približeni stavovi učesnika socijalnog dijaloga i dogovoreno da se do 20. maja organi Saveza sindikata Republike Srpske, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske odrede prema usaglašenim stavovima.

Ovi pregovori su trinaesti sastanak socijalnih partnera nakon što je stupanjem na snagu novog Zakona o radu ("Sl. glasnik RS", br. 1/2016 i 66/2018) 2016. godine prestao da važi ranije zaključeni Opšti kolektivni ugovor.

Sastankom je predsjedavao ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar pravde Anton Kasipović.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS, 25.04.2019.

Naslov: Redakcija