Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U POSLOVNIM TRANSAKCIJAMA: Predložen je rok od 60 dana za ugovore među privrednim subjektima ukoliko potraživanje nije obezbijeđeno, a ukoliko je obezbijeđeno bankarskom garancijom ili mjenicom avaliranom od banke, može biti određen i duži rok ispunjenja novčanih obaveza. Ukoliko rok za ispunjenje novčanih obaveza nije ugovoren, smatra se da je 30 dana

29.03.2018.


Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske obavili su raspravu o Prijedlogu zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama.

Prijedlogom zakona uređuju se rokovi njihovog izmirenja i pravne posljedice zakašnjenja njihovog ispunjenja radi poboljšanja likvidnosti privrednih subjekata u Republici Srpskoj.

"Predložen je rok od 60 dana za ugovore među privrednim subjektima ukoliko potraživanje nije obezbijeđeno, a ukoliko je obezbijeđeno bankarskom garancijom ili mjenicom avaliranom od banke, može biti određen i duži rok ispunjenja novčanih obaveza. Ukoliko rok za ispunjenje novčanih obaveza nije ugovoren, smatra se da je 30 dana", ističe se u obrazloženju zakonskog rješenja.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 28.03.2018.

Naslov: Redakcija