Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

CARINSKI TERMINAL GRADIŠKA NA NOVOJ LOKACIJI

29.01.2020.


Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom je počeo u ponedjeljak, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Na ovaj način biće olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinski terminal i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

Naime, preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada.

Naravno, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi. Radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano.

Iz Gradske uprave Gradiška poručuju da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest.

"U svakom slučaju, otvaranje novog terminala donijeće izmještanje gužvi iz grada na prigradsko naselje, ali bez izgradnje zaobilaznice, koja je u toku, kao i izgradnje novog mosta, te gužve nećemo izbjeći", rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Novoizgrađeni moderni carinski terminal u Gradišci građen je po evropskim normama. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika, gdje spadaju građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari i vodoinstalateri.

Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, Dragan Sladojević, 25.01.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija