Zastava Srbije

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O OSNOVIMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BIH: Neophodno urediti upotrebu električnih trotineta

28.09.2020.


Električni trotineti su kao prijevozno sredstvo sve popularniji, ali vožnja njima se mora urediti zakonskom regulativom, što je prije nekoliko dana i predložio ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem.

Adi Kalem je ukazao da ta zakonska regulativa prije svega podrazumijeva jasno definisanje putanje i brzine kretanja trotineta. Kako je dodao, postoje određene ideje da se trotinet definiše kao i bicikl u javnom saobraćaju.

Naravno, struka će reći svoje, imam određene informacije i s državnog nivoa da je zakon u pripremi. S obzirom na to da je Rumunija najbolje definisala saobraćanje trotineta, postoji mogućnost da će se određene odredbe uzeti i iz njihovog zakona i standarda kako bi se i na taj način kod nas definisalo ovo pitanje. Uputili smo inicijativu na državnom nivou, jer je Sarajevo centar svih dešavanja u BiH i trudićemo se maksimalno da sve ove mjere implementiramo ovdje kako bi glavni grad bio uzor svim ostalim – naveo je Kalem.

Kalem je rekao i to da će stručnjaci u narednom periodu dati završnu riječ o tome da li postoji mogućnost da se električni trotineti ipak tretiraju kao motorno vozilo s obzirom na to da imaju električni pogon. Ipak, postavlja se pitanje hoće li maloljetnicima biti zabranjeno da ih voze ukoliko budu u kategoriji motornih vozila?

Ukoliko trotineti budu definisani kao motorna vozila, onda ih maloljetnici neće moći voziti s obzirom na to da nemaju položen vozački. Takođe, jedan koncept mi je nedavno predstavljen i riječ je o upravljanju GPS signalom, što znači da će se, nakon što se ustanovi da li će saobraćati biciklističkom, pješačkom stazom ili saobraćajnicom, putem tog signala moći kontrolisati brzina na trotinetima u zavisnosti u kojoj se zoni kreću. Dakle, ako su na biciklističkoj stazi zna se koja brzina je dozvoljena (biće regulisano zakonskim i podzakonskim aktima), ali isto važi i za sve ostale putanje – pojasnio je ministar.

Električni trotineti su postali izuzetno popularni na ulicama Sarajeva, ali ono što za njih posebno nedostaje je odgovarajuća infrastruktura i putanja koja će biti namijenjena samo njima. Kalem je naveo da će se, shodno tome, pronaći alternative.

U Sarajevu nema dovoljno prostora da bi se takvo nešto realizovalo i da bi se gradila posebna putanja. Takođe, taj proces zahtijeva i veći investicioni ciklus pa ćemo nastojati postojeće biciklističke i pješačke staze iskoristiti za saobraćanje trotineta. Razmatraćemo i to da se saobraćanje trotineta zabrani u potpuno pješačkim zonama kao što su Ferhadija i slično, jer su one rezervisane samo za pješake – zaključio je Kalem.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, 22.09.2020

Naslov: Redakcija