Zastava Srbije

JEDNOSTAVNIJA PROMJENA LJEKARA U RS DO KRAJA 2017. GODINE

28.09.2017.


Stanovnici Srpske od 2. oktobra pa do kraja decembra imaju mogućnost da promijene ljekara porodične medicine, pedijatra ili ginekologa, na brz i jednostavan način, a bez navođenja razloga zbog čega žele da ih liječi neko drugi.

Kako su objasnili u Fondu zdravstvenog osiguranja RS u prošloj godini u redovnom terminu drugog ljekara je izabralo 18.470 osiguranika.

- Svi koji su nezadovoljni svojim doktorima ili iz nekog drugog razloga žele da promijene ljekara trebalo bi da to učine do kraja godine. Ljekara je moguće promijeniti i mimo za to predviđenog perioda, ali samo u određenim okolnostima, odnosno neophodno je navesti opravdan razlog promjene - ukazali su u Fondu.

Stanovnici za tim porodične medicine mogu da se registruju u domovima zdravlja ili u privatnim ambulantama porodične medicine sa kojima je Fond potpisao ugovor.

- Roditelji djecu do šest godina mogu da registruju kod izabranog pedijatra, a žene starije od 15 godina mogu da se evidentiraju kod svog ginekologa i da kod njega odlaze direktno, bez uputnice - naglasili su u Fondu.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, D. S., 27.09.2017.

Naslov: Redakcija