Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

UREDBA O EVIDENCIJI, ANALIZI, ISPITIVANJU I PROCJENI PROCEDURA I FORMALNOSTI ZA POSLOVANJE U RS: Propisano vođenje evidencije procedura i formalnosti za poslovanje putem elektronske jedinstvene kontakt tačke za poslovanje u RS, kao i način obavljanja analize, ispitivanja i procjene procedura i formalnosti za poslovanje

28.08.2018.


Vlada RS donijela je 23. avgusta Uredbu o evidenciji, analizi, ispitivanju i procjeni procedura i formalnosti za poslovanje u Republici Srpskoj, čiji je cilj brži, jednostavniji i na jednom mjestu dostupan pristup informacijama o administrativnim procedurama i formalnostima za poslovanje putem elektronske jedinstvene kontakt tačke.

Cilj uredbe je i unapređivanje uslova za lakše pokretanje i obavljanje privrednih djelatnosti posredstvom analize, ispitivanja i procjene procedura i formalnosti za poslovanje u Srpskoj.

Uredbom je propisano vođenje evidencije procedura i formalnosti za poslovanje putem elektronske jedinstvene kontakt tačke za poslovanje u RS, kao i način obavljanja analize, ispitivanja i procjene procedura i formalnosti za poslovanje.

Razlozi za donošenje Uredbe sadržani su u potrebi podrške poslovnoj zajednici kroz što praktičnije, dostupnije i jasnije informacije o započinjanju i obavljanju privrednih djelatnosti.

- Postoji potreba da se poslovnoj zajednici na jednom mjestu omogući postavljanje pitanja, iznošenje problema, kao i prijedloga za unapređenje poslovanja. Osim toga, postoji obaveza usklađivanja zakonodavstva RS sa pravnom tekovinom EU - navodi se u saopštenju Vlade RS.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 27.08.2018.

Naslov: Redakcija