Zastava Srbije

KAZNE ZA NEPLAĆENE KARTE ZA PARKIRANJE IZ SRBIJE STIŽU NA ADRESE 4.000 VOZAČA U BIH


  • KAZNE ZA NEPLAĆENE KARTE ZA PARKIRANJE IZ SRBIJE STIŽU NA ADRESE 4.000 VOZAČA U BIH

Na adresu gotovo 4.000 vozača iz BiH uskoro bi mogla stići kazna za neplaćenu kartu za parkiranje na beogradskim parkinzima u 2014. i 2015. godini.

Da bi naplatilo svoja potraživanja Komunalno preduzeće "Parking servis" u Beogradu šalje opomene posredstvom dvije kompanije. Jedna od njih je austrijska, koja je za potraživanja od državljana BiH angažovala jednu advokatsku kancelariju iz Bijeljine.

Kako su objasnili u ovoj advokatskoj kancelariji, oni u svojim spisima imaju dokaze, odnosno fotografije na kojima se jasno vidi da je vozačima ostavljena kazna ispod brisača.

- Na osnovu tih fotografija i dokumentacije koju smo dobili od beogradskog "Parking servisa" obraćamo se Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH. Oni nam na osnovu tih dokaza odobravaju pristup i daju ime vlasnika vozila - navode u ovoj advokatskoj kancelariji.

Dodaju je da kaznu uvećanu za troškove advokata šalju na adresu vozača, koji nije platio svoj "ceh" u Beogradu, gdje sat parkiranja košta oko 0,50 evra. Vlasnici tih vozila dužni su da plate od 100 do 170 KM, sve zavisi od toga koliki je bio iznos kazne. Procenat naplate je veoma visok.

Izvor: Vebsajt Glas Srpske, Danijela Stokanić, 27.07.2016.