Zastava Srbije

PRIORITET POLICIJE RS JE PRIBLIŽAVANJE GRAĐANIMA: Neće biti tolerancije za policajce koji krše zakon

28.06.2023.


Za sve one u našim redovima koji se ogriješe o zakon neće biti tolerancije ni jedan posto. Poručio je ovo gost Centralnih vijesti na našoj televiziji, načelnik Policijske uprave Banjalulka Đurica Vukelić. On je, govoreći o prioritetima, rekao da je na prvom mjestu približavanje građana i policije, jer je njihov odnos opterećen "ne tako lijepim stvarima iz prošlosti".

"Moj prioritetan zadatak je poboljšanje odnosa i približavanje policije građanima, i građana policiji. Odnos policije i građana je opterećen nekim, ne tako lijepim, stvarima iz, ne tako daleke prošlosti. Ja ću sa svojim saradnicima, koji će morati prepoznati ovaj moj zadatak, pokušati sve da pokažemo građanima da smo mi tu stvarno zbog njih. I iskreno se nadam da će oni to prepoznati", rekao je Vukelić.

Dodao je i da su među prioritetima i borba protiv trgovine drogom i visokotehnološki kriminalitet.

Istakao je da je i jedan od najvažnijih prioriteta borba protiv kriminala u redovima policije.

"Otkrivanje i procesuiranje svih onih u našim redovima koji se ogriješe o zakon u bilo kom smislu. Tu neće biti tolerancije ni jedan posto i neće biti razgovora po tom pitanju", rekao je Vukelić.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt ATV, 26.06.2023.

Naslov: Redakcija