Zastava Srbije

NOVI PRAVILNIK O SISTEMATIZACIJI RADNIH MJESTA UIO: Zaposlit će se 1.000 novih radnika

28.06.2023.


Upravni odbor Uprave za indirektno oporezoivanje BiH dao je zeleno svjetlo na novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u toj instituciji, a prema tom dokumentu plan je povećanje broja zaposlenih na 3.333, što je oko 1.000 radnika više nego što ih je trenutno, izvještava Glass Srpske u svom štampanom izdanju.

Novi pravilnik o sistematizaciji usvojen je na prijedlog bivšeg direktora UIO BiH Mire Džakule, a Upravni odbor usvojio ga je početkom ovog mjeseca, odnosno dok je predsjedavajući tog odbora bio Zoran Tegeltija, koji je polovinom ovog mjeseca prreuzeo upravljanje tom institucijom.

- Povećanje broja zaposlenih potrebno je kako bi obezbijedili uslove  za efikasnijom primjenom propisa o indirektnim porezima te kvalitetnije obavljanje poslovnih procesa  ali i da bi nastavili sa razvojem i modernizacijom UIO, navedeno je u novom pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta.

UIO je u više navrata apelovao na nadležne da i m omoguće dodatno zapošljavanje, navode banjalučke novine.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Buka, 25.06.2023.

Naslov: Redakcija