Zastava Srbije

DANAS STUPA NA SNAGU ZAKON O LIJEKOVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA RS: Predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva

28.06.2022.


Vlada Republike Srpske postupaće u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 118/2021) koji stupa na snagu 28. juna i poštovati propisane obaveze, s obzirom da je taj zakon usvojila Narodna skupština i prošao je sve predviđene procedure, rečeno je Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

“Zakonom je predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, a propisano je da Vlada Srpske u određenom roku imenuje direktora i druga tijela agencije, što će biti poštovano”, navode u resornom ministarstvu.

Podsjećaju da je proces osnivanja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trajao godinu dana od trenutka stupanja na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima ("Sl. glasnik BiH", br. 58/2008), iako se osnivanje te agencije oslanjalo na do tada postojeću Agenciju za lijekove Republike Srpske i na njen rad.

“Kako je i ranije rečeno iz Vlade Republike Srpske, donošenje Zakona o uspostavljanju Agencije za lijekove Republike Srpske motivisano je prvenstveno brigom za adekvatnu zaštitu zdravlja stanovništva u izazovnoj situaciji i vremenu pandemije virusa korona”, navode u resornom ministarstvu.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BL Portal, 25.06.2022.

Naslov: Redakcija