Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU: Propisuju se i definišu novi prekršaji i sankcije, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao preduzetnika

28.06.2019.


Narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, a kojim se propisuju i definišu novi prekršaji i sankcije u toj oblasti, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao preduzetnika.

"Preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj `neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira", precizira se u Zakonu.

Predstavnik MUP-a Republike Srpske Srđan Obradović rekao je da se propisivanju novog prekršaja pristupilo jer se u proteklom periodu dešavalo da su u javnosti u Srpskoj i regionu objavljivani snimci i drugi dokazi o činjenju raznih prekršaja javnog reda i mira sa obilježjem nasilja.

"Za to su odgovorna službena lica imala određena saznanja u trenutku ili neposredno nakon činjenja, ali nisu učinila ništa da bi učinioci prekršaja bili kažnjeni, a njihovo ponašanje ocijenjeno kao društveno neprihvatljivo i kažnjivo", naveo je Obradović.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 26.06.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija